Куточок плаксонімів
22 August
50 pytań do czytelnika: Dzień 7


Настрій зробити ще один (насправді не один) запис про книжки. Тому хто я така, щоб собі в цьому відмовляти.

31. Серія чи одиничні книги?
Колись мені дуже подобалось читати книжки серіями. Зараз я втомлююсь, коли постійно в одному і тому самому контексті, тому читаю книжки в серії з великими проміжками.

32. Яку книгу ти любиш, проте не розповідаєш про це?
Не знаю, у мене немає якогось сорому через те, що я читаю і люблю.
В підлітковому віці мені подобались Сутінки та Голодні ігри, але я про це завжди казала і тоді не мала великого читацького досвіду, а отже ні з чим було порівнювати.
Мені не дуже зрозуміло, чому дехто соромиться книжок, що читає, тому що у нас різні смаки, контекст та вимоги до літератури.

33. Популярна книга, яка не сподобалася?
Насправді таких немало. Можливо, ми познайомились не в той час і не при тому досвіді, але перераховані далі книжки я навіть не дочитала.
Добре бути тихонею Стівена Чбоскі викликала скоріше нудьгу, аніж зацікавленість принаймні фільмом. Абсолютно пуста історія, яка можливо зацікавить підлітків (бо головні герої саме тієї вікової категорії), але взагалі не моя література.
Дружина мандрівника в часі для мене просто відразливе читво, яке хочеться жбурнути з балкона. Але читала в електронному варіанті, тому просто видалила і забула. Можливо фільм краще і без романтизації очевидно нездорових відносин.

34. Книга, яка змінила твоє життя?
Обожнюю вираз «Життя змінює не кожна прочитана книга, але кожна десята». Вже не пам'ятаю, де я його почула чи прочитала, але воно неймовірно влучно відповідає на це запитання.

35. Яку книгу ти не любила в школі?
Всі, що були прописані шкільною програмою, здається. Не любила «обов'язкове читання», а зараз наздоганяю класику.