Куточок плаксонімів
29 July
50 pytań do czytelnika: Dzień 1


Хочу якимось чином мотивувати себе… хоча б на щось. Тому почну щось типу марафону книжкових питань. Буде що писати, буде про що подумати… Яке-не-яке заняття, окрім нескінченного читання та лупання в соціальні мережі.

1. Тверда чи м’яка обкладинка?
Будь-яка. В мене взагалі немає ніяких "забобонів" щодо обкладинки з того моменту, як приїхала у Польщу. Так би мовити, зрозуміла всю красу та функціональність м'якої обкладинки.

2. Суперобкладинка надягнута чи знята?
В процесі читання завжди знімаю, бо вона мені заважає. Але після того – знову надягаю, навіть якщо просто лишаю біля ліжка чи на столі.
Хоча якщо є вибір, то куплю книгу без суперобкладинки. Тут розуміння нахіба воно треба так і не з'явилось.

3. Букіністика чи нові видання?
Тут на першому місці однозначно нові видання. Я не те щоб поціновувачка букіністики. Але якщо немає жодних опцій, то можна походити букіністичними магазинами.

4. Електронні книги - так чи ні?
Електронним книгам не «так», а «ТАК». Я підписуюсь на різноманітні сервіси, купую електронні книжки в магазинах і взагалі дуже сильно популяризую саме таке читання. Окрім однозначної екологічної переваги воно має ще один класний плюс – тобі немає потреби везти з собою тяжкі коробки. В умовах війни це виявилось не аби якою перевагою.
Так, я евакуювалась з трьома книгами за плечима. Хотіла брати більше, та це викликало справжній скандал.
Тому мобільність – це не розкіш, це дійсно хороший підхід до читання.

5. Аудіокниги - так чи ні?
Слухати аудіокнижки я почала роки два назад. Тоді ще російською, маючи підписку на MyBook. Не могла без цього ні ходити в душ, ні мити посуд, ні готувати.
Остання аудіокнига російською була в моїх навушниках у березні. Пару днів тому я все-таки вирішила спробувати аудіокнигу українською. Встановила абук і почала з безкоштовної, аби зрозуміти, чи зможу так само добре "співпрацювати" з контекстом, чи буде так само зручно. Тим паче художні книжки я частіше все ж читала, а не слухала.
Зараз ми з Собакою Баскервілів обережно занурюємось в історію Шерлока Холмса, з якою я знайома, як не соромно визнавати, тільки через серіали та попкультуру. Поки що все більш-менш(завдяки неймовірному начитуванню від Сергія Бойка).